ВЕСКО.jpg

ВЕСЕЛИН БЪРБОРКОВ

Веселин Христов Иванов (Бърборков) е роден на 28 юни 1995 г. в град Павликени. Завършва средното си образование в езиковата гимназия в гр. Ловеч с профил немски език през 2014 г.

 

Същата година е приет в пловдивския университет "Паисий Хилендарски" със специалност "Актьорство за драматичен театър" в класа на доц. Веселин Ранков и ас. Ивана Папазова.

 

По време на образованието си на сцената на учебния театър се среща с текстове на авторите Достоевски, Селинджър, Шекспир, Чехов.

 

Дипломира се с представленията "Държавните липи" на Ст. Л. Костов и "Прелестите на изневярата" от Валентин Красногоров.

 

Завършва през май 2018 г., а от септември същата година е част от трупата на ДКТ "Васил Друмев". Дебютира на шуменска сцена с представлението "Пипи Дългото чорапче", след което влиза в редица представления за деца.

 

Дебютът му на голяма сцена е година по-късно в представлението "Алеко. Смях над мрачни страници" на режисьорите Максима Боева и Любомир Колаксъзов .

 

През март 2020 се застава и за първи път пред камера в еп. 32 сез. 9 на сериала "Откраднат живот, а през април 2022 г. прави и своя дебют в киното във филма "Ало" на Стефан Командарев.
    

_C2A3495_edited.png

"Театърът е нещо, без което не мога. Както човешкият организъм не може без сърце, така и аз не мога без театър...."