top of page
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Spotify

СТЕФАНИ
ЛЕЧЕВА

АКТРИСА

ai shte ti eba maikata wix.jpg
LOCATION.png

МЕСТОЖИВЕЕНЕ

ШУМЕН

KALENDAR.png

ВЪЗРАСТ

64 ГОДИНИ

LINIQ.png
TENISKA.png

РЪСТ

РАЗМЕР

160 СМ.

l

ai shte ti eba maikata wix.jpg
СТЕФКА.jpg

СТЕФАНИ ЛЕЧЕВА Е ЗАВЪРШИЛА ПРЕЗ 1991 Г. НАТФИЗ „КРЪСТЬО САРАФОВ”, СПЕЦИАЛНОСТ „АКТЬОРСКО МАЙСТОРСТВО” В КЛАСА НА ПРОФ. ЕЛЕНА БАЕВА.

 

В ТВОРЧЕСКАТА СИ БИОГРАФИЯ ИМА НАД 100 РОЛИ.

 

ЗАПОЧВА КАРИЕРАТА СИ В ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР „САВА ДОБРОПЛОДНИ”, ГР. СИЛИСТРА. ​ТАМ ИГРАЕ ЛАРИСА В „ЕШЕЛОНЪТ” ОТ МИХАИЛ РОШЧИН С РЕЖИСЬОР РЮДИГЕР ФОЛКМЕР, ЖИЛ ТЪРНЪР В  „ПЕПЕРУДИТЕ СА СВОБОДНИ” ОТ ЛЕОПОЛД ГЕРШ С РЕЖИСЬОР ВЛ. БУРИЛКОВ, МЕГИ В „СЛЕД ГРЕХОПАДЕНИЕТО” ОТ АРТЪР МИЛЪР СРЕЖИСЬОР АСЕН ГАДЖАЛОВ, ХРИСТИЯНИЯ И КАТЕРИНА В „ГРЕХОВНАТА ЛЮБОВ НА ЗОГРАФА ЗАХАРИЯ” ПО ПАВЕЛ СПАСОВ СРЕЖИСЬОР ЕДМОНД ГРОЗДАНОВ, АМАЛИЯ В „ДВУБОЙ” ОТ ИВАН ВАЗОВ С РЕЖИСЬОР НИКОЛА НИКОЛОВ, ВЕЛА ВЪВ „ВАМПИР” ОТ АНТОН СТРАШИМИРОВ С РЕЖИСЬОР ДУШКО ДОБРЕВ И МНОГО, МНОГО ДРУГИ.

 

ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ АНГАЖИМЕНТИ НА АКТРИСАТА СТЕФАНИ ЛЕЧЕВА ПРЕЗ ГОДИНИТЕ ВЪРВЯТ УСПОРЕДНО С РЕДИЦА УЧАСТИЯ В КОНЦЕРТНИ ИЗЯВИ, ПРЕДСТАВЯНЕ НА КНИГИ ОТ РАЗЛИЧНИ АВТОРИ И ДРУГИ КУЛТУРНИ СЪБИТИЯ В ГРАДОВЕТЕ – СИЛИСТРА, ВАРНА, ПЛЕВЕН, СОФИЯ, РАЗГРАД, ШУМЕН И ДРУГИ...

 

ТВОРЧЕСКИЯ ПЪТ НА СТЕФАНИ ЛЕЧЕВА Е ЕДНА ПЪСТРА И БОГАТА ПАЛИТРА ОТ РОЛИ. КОГАТО СТАВА ЧАСТ ОТ ТРУПАТА НА ДРАМАТИЧНО-КУКЛЕН ТЕАТЪР „ВАСИЛ ДРУМЕВ“, ГРАД ШУМЕН, ЗАПОЧВАТ ДА ВАЛЯТ РОЛЯ СЛЕД РОЛЯ. ПРЕВЪПЛЪЩАВА СЕ В ДЕСЕТКИ ОБРАЗИ –ЕЛИЦА ОТ „БОРЯНА” ОТ Й. ЙОВКОВ С РЕЖИСЬОР НИКОЛАЙ КОЛОВ, КИНА В „ТАТУЛ” ОТ Г. КАРАСЛАВОВ С РЕЖИСЬОР ДИМО ДЕШЕВ, ЖЕНАТА В „ЯНУАРИ” ОТ Й. РАДИЧКОВ С РЕЖИСЬОР АЛЕКСАНДЪР ИЛИНДЕНОВ, САРКА В „ОПЕЧАЛЕНА ФАМИЛИЯ” ОТБР. НУШИЧ С РЕЖИСЬОР ЮРИЙ ДАЧЕВ, БАБАТА В „СЕСТРИ” ОТ ЛЮДМИЛА РАЗУМОВСКА С РЕЖИСЬОР ВАСИЛЕНА РАДЕВА, МАЙКА ДАРИЯ В „КЪМ ПРОПАСТ” ПО ИВАН ВАЗОВ С РЕЖИСЬОР БИНА ХАРАЛАМПИВА, ДОРА В "ДВЕ" ОТ ТАНЯ ШАХОВА СРЕЖИСЬОР МАКСИМА БОЕВА, МИХАЛИЦА В "ДОЙДОХ СИ" ОТ ЙОНКА ИЛИЕВА С РЕЖИСЬОР Д. ДИМИТРОВ, БАБА МАРТА В „МИХАЛ МИШКОЕД" ОТ С. ДОБРОПЛОДНИ, ДРАМАТУРГИЧЕН ВАРИАНТ К. КАРАГЕОРГИЕВ С РЕЖИСЬОР С. СЪБЕВ И МНОГО ДРУГИ. НЕИЗБРОИМИ СА РОЛИТЕ НА СТЕФАНИ ЛЕЧЕВА.

 

ПЕЧЕЛИ РЕДИЦА НАГРАДИ:

 

I НАГРАДА – „ЗА АКТЬОРСКО ИЗКУСТВО НА АКТЬОРИТЕ, УЧАСТВАЩИ В СПЕКТАКЪЛА „ОТТУКА ЗАПОЧВА БЪЛГАРИЯ”, „ЗА ИСТИННО – ДОКУМЕНТАЛНА И СИЛНО ВЪЗДЕЙСТВАЩА АНСАМБЛОВА ИГРА” НА НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ НА МАЛКИТЕ ТЕАТРАЛНИ ФОРМИ – ВРАЦА – 2016.

 

СПЕКТАКЪЛЪТ „ОТТУКА ЗАПОЧВА БЪЛГАРИЯ” ПОЛУЧИ И НОМИНАЦИЯ НА „АКАДЕМИЯ АСКЕЕР” ЗА „НАЙ – ДОБРО ПРЕДСТАВЛЕНИЕ” – 2016 ПОЛУЧАВА НАГРАДА ЗА ЦЯЛОСТЕН СПЕКТАКЪЛ НА МФ „ДРУМЕВИ ТЕАТРАЛНИ ПРАЗНИЦИ - НОВА БЪЛГАРСКА ДРАМА” – ШУМЕН 2016 Г., СЪЩО И НАГРАДА ЗА ЖЕНСКА РОЛЯ ОТ ТФ "НОВА БЪЛГАРСКА ДРАМА" - ШУМЕН 2021.

 

ИМА РЕДИЦА НАГРАДИ ОТ НЕЕДНОКРАТНИ УЧАСТИЯ В НАЦИОНАЛНИЯ КОНКУРС ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА УНГАРСКА И БЪЛГАРСКА ЛИТЕРАТУРА „ЛАЙОШ КОШУТ” – ШУМЕН.  

ai shte ti eba maikata wix.jpg
ai shte ti eba maikata wix.jpg
МУХИТЕ плакат финал финален.png
ПЛАКАТ.png
NONUMENT-50x70-poster.jpg

МОЖЕ ДА ГЛЕДАТЕ стЕФАНИ В...

ai shte ti eba maikata wix.jpg

какво Е ЗА ТЕБ ТЕАТЪРЪТ?

ai shte ti eba maikata wix.jpg
СТЕФКАА.jpg

"ОБИЧ! ТЕАТЪРЪТ ЗА МЕН Е ОБИЧ ЗАЩОТО ДАЛИ УМИРАШ, ИЛИ ОЖИВЯВАШ НА СЦЕНАТА, ДАЛИ СЕ ВЪЗВИСЯВАШ, ИЛИ СЕ ПРИЗЕМЯВАШ КЪМ РЕАЛНОСТТА НА ЖИВОТА ВИНАГИ ГО ПРАВИШ С ОБИЧ КЪМ ТЕАТЪРА! АКО НЕ СИ ОМАГЬОСАН, АКО НЕ НОСИШ В СЕБЕ СИ ТАЗИ ЛЮБОВ КЪМ СЦЕНАТА НЯМА КАК ДА ТИ  СЕ ПОЛУЧИ ТОВА ЧУДНО ПЪТЕШЕСТВИЕ ТЕАТЪР."

СТЕФАНИ ЛЕЧЕВА.png
ai shte ti eba maikata wix.jpg

ОПОЗНАЙ стЕФИ ОЩЕ МАЛКО...

bottom of page