• Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Spotify

СТЕФАНИ
ЛЕЧЕВА

АКТРИСА

ai shte ti eba maikata wix.jpg
LOCATION.png

МЕСТОЖИВЕЕНЕ

ШУМЕН

KALENDAR.png

ВЪЗРАСТ

64 ГОДИНИ

LINIQ.png
TENISKA.png

РЪСТ

РАЗМЕР

160 СМ.

l

ai shte ti eba maikata wix.jpg
СТЕФКА.jpg

СТЕФАНИ ЛЕЧЕВА Е ЗАВЪРШИЛА ПРЕЗ 1991 Г. НАТФИЗ „КРЪСТЬО САРАФОВ”, СПЕЦИАЛНОСТ „АКТЬОРСКО МАЙСТОРСТВО” В КЛАСА НА ПРОФ. ЕЛЕНА БАЕВА.

 

В ТВОРЧЕСКАТА СИ БИОГРАФИЯ ИМА НАД 100 РОЛИ.

 

ЗАПОЧВА КАРИЕРАТА СИ В ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР „САВА ДОБРОПЛОДНИ”, ГР. СИЛИСТРА. ​ТАМ ИГРАЕ ЛАРИСА В „ЕШЕЛОНЪТ” ОТ МИХАИЛ РОШЧИН С РЕЖИСЬОР РЮДИГЕР ФОЛКМЕР, ЖИЛ ТЪРНЪР В  „ПЕПЕРУДИТЕ СА СВОБОДНИ” ОТ ЛЕОПОЛД ГЕРШ С РЕЖИСЬОР ВЛ. БУРИЛКОВ, МЕГИ В „СЛЕД ГРЕХОПАДЕНИЕТО” ОТ АРТЪР МИЛЪР СРЕЖИСЬОР АСЕН ГАДЖАЛОВ, ХРИСТИЯНИЯ И КАТЕРИНА В „ГРЕХОВНАТА ЛЮБОВ НА ЗОГРАФА ЗАХАРИЯ” ПО ПАВЕЛ СПАСОВ СРЕЖИСЬОР ЕДМОНД ГРОЗДАНОВ, АМАЛИЯ В „ДВУБОЙ” ОТ ИВАН ВАЗОВ С РЕЖИСЬОР НИКОЛА НИКОЛОВ, ВЕЛА ВЪВ „ВАМПИР” ОТ АНТОН СТРАШИМИРОВ С РЕЖИСЬОР ДУШКО ДОБРЕВ И МНОГО, МНОГО ДРУГИ.

 

ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ АНГАЖИМЕНТИ НА АКТРИСАТА СТЕФАНИ ЛЕЧЕВА ПРЕЗ ГОДИНИТЕ ВЪРВЯТ УСПОРЕДНО С РЕДИЦА УЧАСТИЯ В КОНЦЕРТНИ ИЗЯВИ, ПРЕДСТАВЯНЕ НА КНИГИ ОТ РАЗЛИЧНИ АВТОРИ И ДРУГИ КУЛТУРНИ СЪБИТИЯ В ГРАДОВЕТЕ – СИЛИСТРА, ВАРНА, ПЛЕВЕН, СОФИЯ, РАЗГРАД, ШУМЕН И ДРУГИ...

 

ТВОРЧЕСКИЯ ПЪТ НА СТЕФАНИ ЛЕЧЕВА Е ЕДНА ПЪСТРА И БОГАТА ПАЛИТРА ОТ РОЛИ. КОГАТО СТАВА ЧАСТ ОТ ТРУПАТА НА ДРАМАТИЧНО-КУКЛЕН ТЕАТЪР „ВАСИЛ ДРУМЕВ“, ГРАД ШУМЕН, ЗАПОЧВАТ ДА ВАЛЯТ РОЛЯ СЛЕД РОЛЯ. ПРЕВЪПЛЪЩАВА СЕ В ДЕСЕТКИ ОБРАЗИ –ЕЛИЦА ОТ „БОРЯНА” ОТ Й. ЙОВКОВ С РЕЖИСЬОР НИКОЛАЙ КОЛОВ, КИНА В „ТАТУЛ” ОТ Г. КАРАСЛАВОВ С РЕЖИСЬОР ДИМО ДЕШЕВ, ЖЕНАТА В „ЯНУАРИ” ОТ Й. РАДИЧКОВ С РЕЖИСЬОР АЛЕКСАНДЪР ИЛИНДЕНОВ, САРКА В „ОПЕЧАЛЕНА ФАМИЛИЯ” ОТБР. НУШИЧ С РЕЖИСЬОР ЮРИЙ ДАЧЕВ, БАБАТА В „СЕСТРИ” ОТ ЛЮДМИЛА РАЗУМОВСКА С РЕЖИСЬОР ВАСИЛЕНА РАДЕВА, МАЙКА ДАРИЯ В „КЪМ ПРОПАСТ” ПО ИВАН ВАЗОВ С РЕЖИСЬОР БИНА ХАРАЛАМПИВА, ДОРА В "ДВЕ" ОТ ТАНЯ ШАХОВА СРЕЖИСЬОР МАКСИМА БОЕВА, МИХАЛИЦА В "ДОЙДОХ СИ" ОТ ЙОНКА ИЛИЕВА С РЕЖИСЬОР Д. ДИМИТРОВ, БАБА МАРТА В „МИХАЛ МИШКОЕД" ОТ С. ДОБРОПЛОДНИ, ДРАМАТУРГИЧЕН ВАРИАНТ К. КАРАГЕОРГИЕВ С РЕЖИСЬОР С. СЪБЕВ И МНОГО ДРУГИ. НЕИЗБРОИМИ СА РОЛИТЕ НА СТЕФАНИ ЛЕЧЕВА.

 

ПЕЧЕЛИ РЕДИЦА НАГРАДИ:

 

I НАГРАДА – „ЗА АКТЬОРСКО ИЗКУСТВО НА АКТЬОРИТЕ, УЧАСТВАЩИ В СПЕКТАКЪЛА „ОТТУКА ЗАПОЧВА БЪЛГАРИЯ”, „ЗА ИСТИННО – ДОКУМЕНТАЛНА И СИЛНО ВЪЗДЕЙСТВАЩА АНСАМБЛОВА ИГРА” НА НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ НА МАЛКИТЕ ТЕАТРАЛНИ ФОРМИ – ВРАЦА – 2016.

 

СПЕКТАКЪЛЪТ „ОТТУКА ЗАПОЧВА БЪЛГАРИЯ” ПОЛУЧИ И НОМИНАЦИЯ НА „АКАДЕМИЯ АСКЕЕР” ЗА „НАЙ – ДОБРО ПРЕДСТАВЛЕНИЕ” – 2016 ПОЛУЧАВА НАГРАДА ЗА ЦЯЛОСТЕН СПЕКТАКЪЛ НА МФ „ДРУМЕВИ ТЕАТРАЛНИ ПРАЗНИЦИ - НОВА БЪЛГАРСКА ДРАМА” – ШУМЕН 2016 Г., СЪЩО И НАГРАДА ЗА ЖЕНСКА РОЛЯ ОТ ТФ "НОВА БЪЛГАРСКА ДРАМА" - ШУМЕН 2021.

 

ИМА РЕДИЦА НАГРАДИ ОТ НЕЕДНОКРАТНИ УЧАСТИЯ В НАЦИОНАЛНИЯ КОНКУРС ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА УНГАРСКА И БЪЛГАРСКА ЛИТЕРАТУРА „ЛАЙОШ КОШУТ” – ШУМЕН.  

ai shte ti eba maikata wix.jpg
ai shte ti eba maikata wix.jpg
мухите плакат 2.png
ПЛАКАТ.png
NONUMENT-50x70-poster.jpg

МОЖЕ ДА ГЛЕДАТЕ стЕФАНИ В...

ai shte ti eba maikata wix.jpg

какво Е ЗА ТЕБ ТЕАТЪРЪТ?

ai shte ti eba maikata wix.jpg
СТЕФКАА.jpg

"ОБИЧ! ТЕАТЪРЪТ ЗА МЕН Е ОБИЧ ЗАЩОТО ДАЛИ УМИРАШ, ИЛИ ОЖИВЯВАШ НА СЦЕНАТА, ДАЛИ СЕ ВЪЗВИСЯВАШ, ИЛИ СЕ ПРИЗЕМЯВАШ КЪМ РЕАЛНОСТТА НА ЖИВОТА ВИНАГИ ГО ПРАВИШ С ОБИЧ КЪМ ТЕАТЪРА! АКО НЕ СИ ОМАГЬОСАН, АКО НЕ НОСИШ В СЕБЕ СИ ТАЗИ ЛЮБОВ КЪМ СЦЕНАТА НЯМА КАК ДА ТИ  СЕ ПОЛУЧИ ТОВА ЧУДНО ПЪТЕШЕСТВИЕ ТЕАТЪР."

СТЕФАНИ ЛЕЧЕВА.png
ai shte ti eba maikata wix.jpg

ОПОЗНАЙ стЕФИ ОЩЕ МАЛКО...