top of page
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Spotify
ai shte ti eba maikata wix.jpg
LOCATION.png

МЕСТОЖИВЕЕНЕ

СОФИЯ

ШУМЕН

ПЛЕВЕН

KALENDAR.png

ВЪЗРАСТ

25 ГОДИНИ

LINIQ.png
TENISKA.png

РЪСТ

РАЗМЕР

163 СМ.

XS/S

РАДИНА 1.jpg

РАДИНА АЛЕКСИЕВА Е РОДЕНА НА 14 МАРТ 1997 ГОДИНА В ГРАД ПЛЕВЕН. КАТО ДЕТЕ РАДИНА СЕ Е ЗАНИМАВАЛА С РАЗЛИЧНИ ВИДОВЕ ТАНЦИ.  

ЗАВЪРШВА АКТЬОРСТВО ЗА ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР В КЛАСА НА ПРОФ. ЕЛЕНА БАЕВА В ТЕАТРАЛЕН КОЛЕЖ „ЛЮБЕН ГРОЙС“ ПРЕЗ 2019 ГОДИНА. ПРЕЗ ВРЕМЕТО НА ОБУЧЕНИЕТО СИ, ВЗИМА УЧАСТИЕ В РЕДИЦА ОТКЪСИ. ДИПЛОМНИТЕ Й СПЕКТАКЛИ СА „ПРЕДНАЗНАЧЕНО ЗА СЪБАРЯНЕ“ ОТ ТЕНЕСИ УИЛЯМС, КЪДЕТО СЕ ПРЕВЪПЛЪЩАВА В РОЛЯТА НА УИЛИ И „АБСУРДНО ЛИЦЕ, ЕДИНСТВЕНО ЧИСЛО“ ОТ АЛЪН ЕЙКБЪРН, КЪДЕТО ПЪК ВЛИЗА В РОЛЯТА НА ВЕСЕЛАТА И ЛЕКО ИСТЕРИЧНА ДОМАКИНЯ ДЖЕЙН.

СЛЕД ДИПЛОМИРАНЕТО СИ, ИГРАЕ В СПЕКТАКЪЛА „ДЖАКПОТ“ С АВТОР И РЕЖИСЬОР АНДРЕЙ КАЛУДОВ, КОЙТО Е СЪЗДАДЕН ПО СЛУЧАЙ 110 ГОДИШНИНАТА ОТ СЪЗДАВАНЕТО НА ТЕАТЪР „СЪЛЗА И СМЯХ“.

СЛЕД ТОВА СТАВА ЧАСТ ОТ ТРУПАТА НА ДРАМАТИЧНО-КУКЛЕН ТЕАТЪР „ВАСИЛ ДРУМЕВ“, ГРАД ШУМЕН.  ВЗИМА УЧАСТИЕ В НОВИ СПЕКТАКЛИ И ВЛИЗА В НЯКОИ ВЕЧЕ НАПРАВЕНИ. СРЕД РОЛИТЕ Й В ТЕАТЪРА СА ПИПИ ДЪЛГОТО ЧОРАПЧЕ В СПЕКТАКЪЛА „ПИПИ ДЪЛГОТО ЧОРАПЧЕ“ ОТ АСТРИД ЛИНДГЕН С РЕЖИСЬОР СЪБИ СЪБЕВ, КАРМЕН В „ОСЪДЕНИ ДУШИ“ ОТ ДИМИТЪР ДИМОВ С РЕЖИСЬОР БОЙКО ИЛИЕВ, ЛЮСИЛ В „МОСЮ ЖУРДЕН“ ПО МОЛИЕР С РЕЖИСЬОР СЪБИ СЪБЕВ И ДРУГИ.

В КИНОТО ИМА УЧАСТИЯ В НЯКОЛКО РЕКЛАМИ, ЕПИЗОД ОТ СЕРИАЛА „ALL INCLUSIVE“, СЕЗОН 4, КАКТО И ВЪВ ФИЛМА „АЛО“ С РЕЖИСЬОР СТЕФАН КОМАНДАРЕВ.

РАДИНА ОБИЧА ДА ПИШЕ, РИСУВА И ДА МЕЧТАЕ.

ai shte ti eba maikata wix.jpg
ПЛАКАТ.jpg
ПЛАКАТ.png
Заешка дупка 2 50х70.png

МОЖЕ ДА ГЛЕДАТЕ радина В...

какво Е ЗА ТЕБ ТЕАТЪРЪТ?

РАДИНА.jpg

"ТЕАТЪРЪТ ЗА МЕН Е МАГИЯ… АБСОЛЮТЕН ЕКСТАЗ…

НЕОБЯСНИМО ЧУВСТВО НА СВОБОДА."

РАДИНА АЛЕКСИЕВА.png

ОПОЗНАЙ радина ОЩЕ МАЛКО...

bottom of page