РАДИНА 1.jpg

РАДИНА АЛЕКСИЕВА

Радина Алексиева е родена на 14 март 1997 година в град Плевен. Като дете Радина се е занимавала с различни видове танци.  

Завършва актьорство за драматичен театър в класа на проф. Елена Баева в Театрален колеж „Любен Гройс“ през 2019 година. През времето на обучението си, взима участие в редица откъси. Дипломните й спектакли са „Предназначено за събаряне“ от Тенеси Уилямс, където се превъплъщава в ролята на Уили и „Абсурдно лице, единствено число“ от Алън Ейкбърн, където пък влиза в ролята на веселата и леко истерична домакиня Джейн.

След дипломирането си, играе в спектакъла „Джакпот“ с автор и режисьор Андрей Калудов, който е създаден по случай 110 годишнината от създаването на театър „Сълза и смях“.

След това става част от трупата на Драматично-куклен театър „Васил Друмев“, град Шумен.  Взима участие в нови спектакли и влиза в някои вече направени. Сред ролите й в театъра са Пипи дългото чорапче в спектакъла „Пипи дългото чорапче“ от Астрид Линдген с режисьор Съби Събев, Кармен в „Осъдени души“ от Димитър Димов с режисьор Бойко Илиев, Люсил в „Мосю Журден“ по Молиер с режисьор Съби Събев и други.

В киното има участия в няколко реклами, епизод от сериала „All Inclusive“, сезон 4, както и във филма „Ало“ с режисьор Стефан Командарев.

Радина обича да пише, рисува и да мечтае.

РАДИНА.jpg

"Театърът за мен е МАГИЯ… Абсолютен екстаз… Необяснимо чувство на свобода. "