top of page
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Spotify

МАКСИМА
БОЕВА

РЕЖИСЬОР

ai shte ti eba maikata wix.jpg
LOCATION.png

МЕСТОЖИВЕЕНЕ

СОФИЯ

ШУМЕН

ВАРНА

KALENDAR.png

ВЪЗРАСТ

28 ГОДИНИ

LINIQ.png
TENISKA.png

РЪСТ

РАЗМЕР

165 СМ.

XS/S

ai shte ti eba maikata wix.jpg
maksima.jpg

МАКСИМА БОЕВА Е РОДЕНА ПРЕЗ 1992 Г. В ГРАД ВАРНА. КАТО ДЕТЕ УЧАСТВА В РАЗЛИЧНИ ТЕАТРАЛНИ ШКОЛИ, КАТО НАЙ-ЦЕННИ ЗА НЕЯ СА ГОДИНИТЕ В "ЗЛАТНОТО КЛЮЧЕ" С РЪКОВОДИТЕЛ КАТЯ ПАПАЗОВА И ПО-КЪСНО СИЯ ПАПАЗОВА.

 

ВЕДНАГА СЛЕД ЗАВЪРШВАНЕ НА ГИМНАЗИЯ Е ПРИЕТА „КИНОРЕЖИСУРА“ В НАТФИЗ "КРЪСТЬО САРАФОВ". СЛЕДВАНЕТО ВЪРВИ ДОБРЕ, НО СЛЕД КАТО ИМА ВЪЗМОЖНОСТ ДА ГЛЕДА ПОВЕЧЕ ПОСТАНОВКИ В СОФИЯ И ДА СЕ ЗАПОЗНАЕ С КОЛЕГИ ОТ ФАКУЛТЕТ "СЦЕНИЧНИ ИЗКУСТВА", МАКСИМА РЕШАВА ДА СЕ ВЪРНЕ КЪМ ТЕАТЪРА. КАНДИДАТСТВА И Е ПРИЕТА ПРИ ПРОФ. ПЛАМЕН МАРКОВ В СПЕЦИАЛНОСТ "РЕЖИСУРА ЗА ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР".

 

КАТО СТУДЕНТКА, МАКСИМА НЯКОЛКО ПЪТИ Е АСИСТЕНТ НА ПРОФ. МАРКОВ В ПРОФЕСИОНАЛНИ ПОСТАНОВКИ, А ИМЕННО “ИЗМЯНА”, “РЕТРО” (ДТ “СТОЯН БЪЧВАРОВ” - ВАРНА) И “ЗЛОПОЛУЧНО КРИМИНАЛЕ” (СТ “АЛЕКО КОНСТАНТИНОВ” - СОФИЯ). ЗАЕДНО С ДРУГИТЕ СТУДЕНТИ ОТ РЕЖИСЬОРСКИЯ КЛАС, РАБОТИ ПО ДИПЛОМНАТА ПОСТАНОВКА НА АКТЬОРИТЕ ОТ КЛАСА НА ПРОФ. МАРКОВ "БАЙ БАЛЧО СПОМЕНУВА" И Е РЕЖИСЬОР НА НОВЕЛАТА "КАРВАСАРСКАТА КРЕПОСТ".

 

ПРОФЕСИОНАЛНИЯТ Й ПЪТ ЗАПОЧВА В ДКТ "ВАСИЛ ДРУМЕВ", КЪДЕТО ПРЕЗ 2018Г. ПОСТАВЯ "НИРВАНА" (АВТОР КОНСТАНТИН ИЛИЕВ). СПЕКТАКЪЛЪТ ПОЛУЧАВА МНОЖЕСТВО НАГРАДИ, СРЕД КОИТО И ТРИ НОМИНАЦИИ ЗА ИКАР, ВКЛЮЧИТЕЛНО ЗА ДЕБЮТ ЗА РЕЖИСУРА, НАГРАДА ЗА РЕЖИСУРА НА НФМТФ ВРАЦА, НАГРАДА ЗА МЛАД РЕЖИСЬОР "СЛАВИ ШКАРОВ", ДВЕ НАГРАДИ НА ШУМЕН И ДР.

 

В ДКТ "ВАСИЛ ДРУМЕВ" МАКСИМА ПОСТАВЯ СЪЩО "АЛЕКО. СМЯХ НАД МРАЧНИ СТРАНИЦИ." (СПЕКТАКЪЛ ПО ДОКУМЕНТАЛНИ МАТЕРИАЛИ, СЪВМЕСТНО С ЛЮБОМИР КОЛАКСЪЗОВ) И "ДВЕ" (АВТОР ТАНЯ ШАХОВА).

 

ИЗВЪН ТЕАТЪРА, МАКСИМА РАБОТИ И НА СВОБОДНА ПРАКТИКА. РЕЖИСЬОР Е НА ПОСТАНОВКАТА "КОСВЕНИ ЩЕТИ" (ТЕАТЪР АЗАРЯН), КОЯТО ПОЛУЧАВА НАГРАДА ИКАР ЗА ДЕБЮТ НА ЦЕЛИЯ АКТЬОРСКИ СЪСТАВ И НАГРАДА ЗА РЕЖИСУРА НА НФМТФ - ВРАЦА. ДРУГИ НЕЙНИ СПЕКТАКЛИ СА "ЕКСПЕРИМЕНТЪТ" (МЛАДЕЖКИ ТЕАТЪР "НИКОЛАЙ БИНЕВ"), "ОТ ДРУГАТА СТРАНА" (ДТ "АНТОН СТРАШИМИРОВ"). 

ai shte ti eba maikata wix.jpg
ai shte ti eba maikata wix.jpg
Заешка дупка 2 50х70.png

ПОСТАНОВКА НА МАКСИМА В НАШИЯ ТЕАТЪР Е...

ai shte ti eba maikata wix.jpg

какво Е ЗА ТЕБ ТЕАТЪРЪТ?

ai shte ti eba maikata wix.jpg
maxima_edited_edited_edited.jpg

"ЕДНА ДОСТА ИНТЕРЕСНА ИГРА."

МАКСИМА БОЕВА.png
ai shte ti eba maikata wix.jpg

ОПОЗНАЙ МАКСИ ОЩЕ МАЛКО...

bottom of page