криси.jpg

КРИСТИНА КОНСТАНТИНОВА

Кристина Константинова е родена 24-ти декември 1995г. във Варна. Завършва Национална гимназия за хуманитарни науки и изкуства „Константин Преславски“ с профил български език и литература. 

        В периода 2010 – 2015г. е част от състава на Младежко театрално студио „М.А.Х.“, с художествен ръководител актьорът от Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ - Валентин Митев. Там взима участие в постановките „Гняв“, по Стивън Кинг, „Сврака на бесилката“ от Мишел дьо Гелдерод, „Хвърчащата класна стая“, по едноименния роман на Ерих Кестнер. Превъплъщава се още в образите на Чеховите героини Наталия Степановна в „Предложение“, Мерчуткина в „Юбилей“ и Настася Тимофеевна в „Сватба“ (2015г.). 

        През 2019г. завършва Актьорство за  драматичен театър в класа на доц. Лео Капон в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“.  По време на 4-годишното обучение влиза в ролите на по детски наивната Мека Мара в пиесата „Анатомия на паяжината“ от Мария Станкова, властната и леко истерична майка Силвия в „Таралеж“ от Иван Радоев, както и в тези на манипулативната Анна – Жги Таракан и плахата Емили в дипломните спектакли на класа – „Дамата без кученце“ от Габриел Ару, по мотиви от разкази на А.П. Чехов и „Война по време на любов“ от Йетон Незирай. 

       Веднага след завършването си, става част от трупата на Драматично – куклен театър „Васил Друмев“, град Шумен, където работи и до днес. Първото представление там, в което взима участие е „Кафето Ви, г-н Министър“ от Хореа Гарбеа с режисьор Лучиян Сабадос, а веднага след това влиза и в „Ще ти разкажа за Америка“, чиито автор и режисьор е Димитър Димитров. Следват постановките „Последната нощ на Сократ“ от Стефан Цанев с режисьор Евгени Будинов и „Джакпот“ с  автор и режисьор Андрей Калудов. Изгражда образа на Ева в „Две“ от Таня Шахова с режисьор Максима Боева и Маркиза Доримена в „Мосю Журден“ с режисьор Съби Събев.

_C2A4599.jpg

"Театърът е необходимост. И като зрител, и като актриса."