top of page
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Spotify
ai shte ti eba maikata wix.jpg
LOCATION.png

МЕСТОЖИВЕЕНЕ

ШУМЕН

KALENDAR.png

ВЪЗРАСТ

58 ГОДИНИ

LINIQ.png
TENISKA.png

РЪСТ

РАЗМЕР

181 СМ.

3xl

ai shte ti eba maikata wix.jpg
cheno.png

ВАЛЕНТИН ЧЕНКОВ Е РОДЕН НА 31 ЯНУАРИ 1964Г. В ГР. ПЛЕВЕН. ЗАВЪРШВА „РУСКА ЕЗИКОВА ГИМНАЗИЯ“ В ГР. ПЛЕВЕН С РУСКИ И НЕМСКИ ЕЗИЦИ. ПЕЧЕЛИ ПЪРВО МЯСТО НА ГРАДСКО ПЪРВЕНСТВО ЮНОШИ, МЛАДША ВЪЗРАСТ ПО ШАХ-МАТ.

 

УЧАСТВА В СТУДИОТО НА НАРОДНАТА АКТРИСА САША ФИЛИПОВА И В ПОСТАНОВКАТА НА ПЛЕВЕНСКИЯ ТЕАТЪР:„ДЪРВЕНИЦА“ НА МАЯКОВСКИ С РЕЖИСЬОР ЕЛЕНА ЦИКОВА.

 

ПРЕЗ 1984 Е ПРИЕТ ВЪВ ВИТИЗ В ПОСЛЕДНИЯ КЛАС НА ПРОФ. САШО СТОЯНОВ.  ДИПЛОМНИТЕ МУ РАБОТИ СА „СЕРДАРЯТ“ ПО ГРИГОР ПЪРЛИЧЕВ С РЕЖИСЬОР САШО СТОЯНОВ И ЕНОБАРБ В„АНТОНИЙ И КЛЕОПАТРА“ ПО ШЕКСПИР С РЕЖИСЬОР ЦВЕТАНА СТОЯНОВА.

 

ПРЕЗ 1988 Г. СТАВА ЧАСТ ОТ ТРУПАТА НА ДРАМАТИЧНО-КУКЛЕН ТЕАТЪР „ВАСИЛ ДРУМЕВ“, ГР. ШУМЕН И Е ТАМ И ДОСЕГА! ИЗИГРАЛ Е НАД 100 РОЛИ. НАЙ-ЗНАЧИМИТЕ ОТ ТЯХ СА: БОТЕВ В „ТАЙНАТА ВЕЧЕРЯ НА ДЯКОНА ЛЕВСКИ“ С РЕЖИСЬОР БОРИС ПАНКИН, ПИЛЕТО В „ЦАРСТВОТО ЗЕМНО“ ОТ ТЕНЕСИ УИЛИЪМС С РЕЖИСЬОР БОЙКО БОГДАНОВ, СТАРБЪК В „ЧОВЕКЪТ , КОЙТО ДОНЕСЕ ДЪЖД“ ОТ РИЧАРД НЕШ С РЕЖИСЬОР ПРОФ.  ГРИША ОСТРОВСКИ, ДЖОН СМИТ В „МЕЖДУ ДВА СТОЛА“ С РЕЖИСЬОР БОГДАН СЪРЧАДЖИЕВ, ЧУШКАРОВ В „ДВУБОЙ“ОТ ИВАН ВАЗОВ С РЕЖИСЬОР В. БУРИЛКОВ, КАСИЙ КАХУУН В „КОННИКА БЕЗ ГЛАВА“ ОТ МАЙН РИД С РЕЖИСЬОР ЛЮБО ДЕКОВСКИ, КОЧЕВ В „НОВОТО ПРИСТАНИЩЕ“ С РЕЖИСЬОР ЮРИ СТАТКОВ, КУИЛТИ В „ЛОЛИТА“ ОТ НАБОКОВ С РЕЖИСЬОР ДИМИТЪР ДИМИТРОВ, ОТЧЕТО В „МАНДРАГОРА“ ОТ МАКИАВИЛИ С РЕЖИСЬОР БОЙКО БОГДАНОВ, БАЩАТА В „СЕСТРИ“ ОТ РАЗУМАВСКА С РЕЖИСЬОР ВАСИЛЕНА РАДЕВА, ХЕНРИ В „КАМИНАТА“ ОТ МАРГАРИТ МИНКОВ С РЕЖИСЬОР НАДЯ АСЕНОВА, ДОСУЖЕВ В „ДОХОДНО МЯСТО“ ОТ А. ОСТРОВСКИ С РЕЖИСЬОР БОРИС ГОЛУБИЦКИ, ПОЛИКСЕН В „ЗИМНА ПРИКАЗКА“ ОТ ШЕКСПИР С РЕЖИСЬОР ДЕЯН РУСЕВ, МЪЖ В „АЛЕКО.СМЯХ НАД МРАЧНИ СТРАНИЦИ“ С РЕЖИСЬОР МАКСИМА БОЕВА, ОТЕЦ ОЛИВАРЕС В „ОСЪДЕНИ ДУШИ“ ОТ ДИМИТЪР ДИМОВ С РЕЖИСЬОР БОЙКО ИЛИЕВ, СТРАННИЯ ЧОВЕК В "ЛУННАТА СТАЯ" ОТ ПАВЕРИ ПЕТРОВ С РЕЖИСЬОР ВЪЗКРЕСИЯ ВИХАРОВА И ОЩЕ МНОГО, МНОГО ДРУГИ.

 

ПЕЧЕЛИ РЕДИЦА НАГРАДИ: I НАГРАДА – „ЗА АКТЬОРСКО ИЗКУСТВО НА АКТЬОРИТЕ, УЧАСТВАЩИ В СПЕКТАКЪЛА „ОТТУКА ЗАПОЧВА БЪЛГАРИЯ”, „ЗА ИСТИННО – ДОКУМЕНТАЛНА И СИЛНО ВЪЗДЕЙСТВАЩА АНСАМБЛОВА ИГРА” НА НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ НА МАЛКИТЕ ТЕАТРАЛНИ ФОРМИ – ВРАЦА – 2016. СПЕКТАКЪЛЪТ „ОТТУКА ЗАПОЧВА БЪЛГАРИЯ” ПОЛУЧИ И НОМИНАЦИЯ НА „АКАДЕМИЯ АСКЕЕР” ЗА „НАЙ – ДОБРО ПРЕДСТАВЛЕНИЕ” – 2016 ПОЛУЧАВА НАГРАДА ЗА ЦЯЛОСТЕН СПЕКТАКЪЛ НА МФ „ДРУМЕВИ ТЕАТРАЛНИ ПРАЗНИЦИ. НОВА БЪЛГАРСКА ДРАМА” – ШУМЕН 2016 Г.

ai shte ti eba maikata wix.jpg
ai shte ti eba maikata wix.jpg
ПЛАКАТ.jpg
МУХИТЕ плакат финал финален.png
ПЛАКАТ.png

МОЖЕ ДА ГЛЕДАТЕ валЕНТИН В...

ai shte ti eba maikata wix.jpg

какво Е ЗА ТЕБ ТЕАТЪРЪТ?

ai shte ti eba maikata wix.jpg
чено_edited.jpg

"ТЕАТЪРЪТ Е НАЧИН НА ЖИВОТ. ВЪЗМОЖНОСТ ДА ВЛЕЗЕШ В ПО-КРАСИВО ИЗМЕРЕНИЕ…"

ЧЕНКОВ.png
ai shte ti eba maikata wix.jpg

ОПОЗНАЙ ЧЕНО ОЩЕ МАЛКО...

bottom of page