top of page
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Spotify
LOCATION.png

МЕСТОЖИВЕЕНЕ

ШУМЕН

KALENDAR.png

ВЪЗРАСТ

58 ГОДИНИ

LINIQ.png
TENISKA.png

РЪСТ

РАЗМЕР

181 СМ.

3xl

cheno.png

ВАЛЕНТИН ЧЕНКОВ Е РОДЕН НА 31 ЯНУАРИ 1964Г. В ГР. ПЛЕВЕН. ЗАВЪРШВА „РУСКА ЕЗИКОВА ГИМНАЗИЯ“ В ГР. ПЛЕВЕН С РУСКИ И НЕМСКИ ЕЗИЦИ. ПЕЧЕЛИ ПЪРВО МЯСТО НА ГРАДСКО ПЪРВЕНСТВО ЮНОШИ, МЛАДША ВЪЗРАСТ ПО ШАХ-МАТ.

 

УЧАСТВА В СТУДИОТО НА НАРОДНАТА АКТРИСА САША ФИЛИПОВА И В ПОСТАНОВКАТА НА ПЛЕВЕНСКИЯ ТЕАТЪР:„ДЪРВЕНИЦА“ НА МАЯКОВСКИ С РЕЖИСЬОР ЕЛЕНА ЦИКОВА.

 

ПРЕЗ 1984 Е ПРИЕТ ВЪВ ВИТИЗ В ПОСЛЕДНИЯ КЛАС НА ПРОФ. САШО СТОЯНОВ.  ДИПЛОМНИТЕ МУ РАБОТИ СА „СЕРДАРЯТ“ ПО ГРИГОР ПЪРЛИЧЕВ С РЕЖИСЬОР САШО СТОЯНОВ И ЕНОБАРБ В„АНТОНИЙ И КЛЕОПАТРА“ ПО ШЕКСПИР С РЕЖИСЬОР ЦВЕТАНА СТОЯНОВА.

 

ПРЕЗ 1988 Г. СТАВА ЧАСТ ОТ ТРУПАТА НА ДРАМАТИЧНО-КУКЛЕН ТЕАТЪР „ВАСИЛ ДРУМЕВ“, ГР. ШУМЕН И Е ТАМ И ДОСЕГА! ИЗИГРАЛ Е НАД 100 РОЛИ. НАЙ-ЗНАЧИМИТЕ ОТ ТЯХ СА: БОТЕВ В „ТАЙНАТА ВЕЧЕРЯ НА ДЯКОНА ЛЕВСКИ“ С РЕЖИСЬОР БОРИС ПАНКИН, ПИЛЕТО В „ЦАРСТВОТО ЗЕМНО“ ОТ ТЕНЕСИ УИЛИЪМС С РЕЖИСЬОР БОЙКО БОГДАНОВ, СТАРБЪК В „ЧОВЕКЪТ , КОЙТО ДОНЕСЕ ДЪЖД“ ОТ РИЧАРД НЕШ С РЕЖИСЬОР ПРОФ.  ГРИША ОСТРОВСКИ, ДЖОН СМИТ В „МЕЖДУ ДВА СТОЛА“ С РЕЖИСЬОР БОГДАН СЪРЧАДЖИЕВ, ЧУШКАРОВ В „ДВУБОЙ“ОТ ИВАН ВАЗОВ С РЕЖИСЬОР В. БУРИЛКОВ, КАСИЙ КАХУУН В „КОННИКА БЕЗ ГЛАВА“ ОТ МАЙН РИД С РЕЖИСЬОР ЛЮБО ДЕКОВСКИ, КОЧЕВ В „НОВОТО ПРИСТАНИЩЕ“ С РЕЖИСЬОР ЮРИ СТАТКОВ, КУИЛТИ В „ЛОЛИТА“ ОТ НАБОКОВ С РЕЖИСЬОР ДИМИТЪР ДИМИТРОВ, ОТЧЕТО В „МАНДРАГОРА“ ОТ МАКИАВИЛИ С РЕЖИСЬОР БОЙКО БОГДАНОВ, БАЩАТА В „СЕСТРИ“ ОТ РАЗУМАВСКА С РЕЖИСЬОР ВАСИЛЕНА РАДЕВА, ХЕНРИ В „КАМИНАТА“ ОТ МАРГАРИТ МИНКОВ С РЕЖИСЬОР НАДЯ АСЕНОВА, ДОСУЖЕВ В „ДОХОДНО МЯСТО“ ОТ А. ОСТРОВСКИ С РЕЖИСЬОР БОРИС ГОЛУБИЦКИ, ПОЛИКСЕН В „ЗИМНА ПРИКАЗКА“ ОТ ШЕКСПИР С РЕЖИСЬОР ДЕЯН РУСЕВ, МЪЖ В „АЛЕКО.СМЯХ НАД МРАЧНИ СТРАНИЦИ“ С РЕЖИСЬОР МАКСИМА БОЕВА, ОТЕЦ ОЛИВАРЕС В „ОСЪДЕНИ ДУШИ“ ОТ ДИМИТЪР ДИМОВ С РЕЖИСЬОР БОЙКО ИЛИЕВ, СТРАННИЯ ЧОВЕК В "ЛУННАТА СТАЯ" ОТ ПАВЕРИ ПЕТРОВ С РЕЖИСЬОР ВЪЗКРЕСИЯ ВИХАРОВА И ОЩЕ МНОГО, МНОГО ДРУГИ.

 

ПЕЧЕЛИ РЕДИЦА НАГРАДИ: I НАГРАДА – „ЗА АКТЬОРСКО ИЗКУСТВО НА АКТЬОРИТЕ, УЧАСТВАЩИ В СПЕКТАКЪЛА „ОТТУКА ЗАПОЧВА БЪЛГАРИЯ”, „ЗА ИСТИННО – ДОКУМЕНТАЛНА И СИЛНО ВЪЗДЕЙСТВАЩА АНСАМБЛОВА ИГРА” НА НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ НА МАЛКИТЕ ТЕАТРАЛНИ ФОРМИ – ВРАЦА – 2016. СПЕКТАКЪЛЪТ „ОТТУКА ЗАПОЧВА БЪЛГАРИЯ” ПОЛУЧИ И НОМИНАЦИЯ НА „АКАДЕМИЯ АСКЕЕР” ЗА „НАЙ – ДОБРО ПРЕДСТАВЛЕНИЕ” – 2016 ПОЛУЧАВА НАГРАДА ЗА ЦЯЛОСТЕН СПЕКТАКЪЛ НА МФ „ДРУМЕВИ ТЕАТРАЛНИ ПРАЗНИЦИ. НОВА БЪЛГАРСКА ДРАМА” – ШУМЕН 2016 Г.

ai shte ti eba maikata wix.jpg
ПЛАКАТ.jpg
МУХИТЕ плакат финал финален.png
ПЛАКАТ.png

МОЖЕ ДА ГЛЕДАТЕ валЕНТИН В...

какво Е ЗА ТЕБ ТЕАТЪРЪТ?

чено_edited.jpg

"ТЕАТЪРЪТ Е НАЧИН НА ЖИВОТ. ВЪЗМОЖНОСТ ДА ВЛЕЗЕШ В ПО-КРАСИВО ИЗМЕРЕНИЕ…"

ЧЕНКОВ.png

ОПОЗНАЙ ЧЕНО ОЩЕ МАЛКО...

bottom of page