top of page
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Spotify

АЛЕКСАНДРА
МИХАЙЛОВА

АКТРИСА

LOCATION.png

МЕСТОЖИВЕЕНЕ

СОФИЯ

ШУМЕН

KALENDAR.png

ВЪЗРАСТ

42 ГОДИНИ

LINIQ.png
TENISKA.png

РЪСТ

РАЗМЕР

172 СМ.

M

_C2A3417.png

АЛЕКСАНДРА МИХАЙЛОВА Е АКТРИСА В ДКТ "ВАСИЛ ДРУМЕВ", ГР. ШУМЕН ОТ 2007Г.            ЗАПОЧВА ДА СЕ ЗАНИМАВА С АКТЬОРСКО МАЙСТОРСТВО ПРЕЗ 1999Г., КАТО ЧАСТ ОТ ТЕАТРАЛНА СТУДИЯ "ИГРА" В ДОМ НА КУЛТУРАТА "СРЕДЕЦ"- ГР. СОФИЯ.

 

ПОД РЕЖИСУРАТА НА ПЕТЪР ВЪРБАНОВ, ТЯ ИГРАЕ БИАНКА В "ХОРА С КУФАРИ" ОТ Х. ЛЕВИН, "Г-ЖА ПИЙЧЪМ" В "ОПЕРА ЗА ТРИ ГРОША" ОТ Б. БРЕХТ И ХАНА В "КУХНЯТА" ОТ А.УЕСКЪР.

 

ПРЕЗ 2003Г. ЗАМИНАВА ЗА ПЛОВДИВ. ТАМ СТАВА ЧАСТ ОТ ПЪРВИЯ ВИПУСК ПО АКТЬОРСТВО ЗА ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР КЪМ ПУ "ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ". КЛАСЪТ СЕ ДИПЛОМИРА С ХУДОЖЕСТВЕН РЪКОВОДИТЕЛ ПРОФ. ЕЛИСАВЕТА СОТИРОВА И АСИСТЕНТ ТОДОР ДИМИТРОВ. ТОЙ Е РЕЖИСЬОР И НА ДВАТА ДИПЛОМНИ СПЕКТАКЪЛА - "ВИШНЕВА ГРАДИНА" ОТ А.П.ЧЕХОВ, КЪДЕТО АЛЕКСАНДРА ИГРАЕ ЛЮБОВ АНДРЕЕВНА РАНЕВСКАЯ И "ДОБРОТО НА СТРАНАТА НИ" ОТ Т. УЪРТЪНБЕЙКЪР, КЪДЕТО ВЛИЗА В РОЛИТЕ НА МЕРИ БРЕНЪМ И КАПИТАН ДЕЙВИД КОЛИНС.

 

МЕЖДУ 2008Г. И 2017Г., ВЕЧЕ КАТО ПРОФЕСИОНАЛНА АКТРИСА, ТЯ УЧАСТВА В ПРОЕКТИТЕ НА ШЕКСПИРОВА ШКОЛА "ПЕТРОВДЕН". ТАМ ТЯ РАБОТИ С АНГЛИЙСКИЯ РЕЖИСЬОР РЕКС ДОЙЛ В СПЕКТАКЛИТЕ "ПЕРИКЪЛ"- В РОЛЯТА НА ТАИСА, "КАКТО ВИ ХАРЕСВА", В РОЛЯТА НА РОЗАЛИНДА, В "БУРЯТА", КЪДЕТО РОЛЯТА НА  МАГЬОСНИКА ПРОСПЕРО Е АДАПТИРАНА ЗА НЕЯ И ПРЕВЪРНАТА В ПРОСПЕРА И МНОГО, МНОГО ДРУГИ.

 

ПРЕЗ 2012Г. ЗАВЪРШВА МАГИСТЪРСКА ПРОГРАМА АКТЬОРСКО МАЙСТОРСТВО ЗА ТЕАТЪР И КИНО С ХУДОЖЕСТВЕН РЪКОВОДИТЕЛ ПРОФ. ПЛАМЕН МАРКОВ В НАТФИЗ "КРЪСТЬО САРАФОВ". АЛЕКСАНДРА СЕ ДИПЛОМИРА С РОЛИТЕ НА ЛУСИ В "ЗАБОЛЯВАНЕТО МЛАДОСТ"ОТ Ф.БРУКНЕР С РЕЖИСЬОР ПЛАМЕН МАРКОВ (КОПРОДУКЦИЯ С ДТ "СТ. КИРОВ"-ГР.СЛИВЕН) И НА ЛИЗ В "ИЛЮЗИЯТА" ОТ П.КОРНЕЙ С РЕЖИСЬОР МАРГАРИТА МЛАДЕНОВА (КОПРОДУКЦИЯ С ДТ "Н.О.МАСАЛИТИНОВ" - ГР.ПЛОВДИВ.

 

БЛАГОДАРЕНИЕ НА ПРОГРАМАТА ТЯ ДЕБЮТИРА И С ДВЕ ФИЛМОВИ РОЛИ - РАЧЕТО В "КРАЯТ НА ВЪЖЕТО" С РЕЖИСЬОР ДОЧО БОДЖАКОВ И ЛЕЛЯ КАТЯ В "БОЛЕРО" С РЕЖИСЬОР СВЕТОСЛАВ ОВЧАРОВ.       ЗА 15 ГОДИНИ В ШУМЕНСКИЯ ТЕАТЪР ТЯ Е ИЗИГРАЛА ДЕСЕТКИ РОЛИ, СРЕД КОИТО: ЖЕНА А В "КУЦУЛАН ИЛИ ВЪЛЧА БОГОРОДИЦА" ОТ КОНСТАНТИН ИЛИЕВ С РЕЖИСЬОР ВАЛЕРИЙ ПЪРЛИКОВ; МАМАН В "КАФЕТО ВИ Г-Н МИНИСТЪР" ОТ Х. ГАРБЕА С РЕЖИСЬОР ЛУЧИАН САБАДОС, СТУДЕНТКАТА В "ПЯСЪЧЕН ПЪЗЕЛ" ОТ ЯНА ДОБРЕВА С РЕЖИСЬОР СЪБИ СЪБЕВ И МНОГО ДРУГИ. ЕДНИ ОТ ПОСЛЕДНИТЕ Ѝ РОЛИ В ТЕАТЪРА СА МАРИА В "МИХАЛ МИШКОЕД" ОТ С. ДОБРОПЛОДНИ С РЕЖИСЬОР СЪБИ СЪБЕВ, ИНЕС ОТ "ЖИВОТ В ТРИ ВЕРСИИ" ОТ ЯСМИНА РЕЗА С РЕЖИСЬОР МАРГАРИТА МАЧЕВА, КСАНТИПА ОТ "ПОСЛЕДНАТА НОЩ НА СОКРАТ" ОТ СТ. ЦАНЕВ С РЕЖИСЬОР ЕВГЕНИ БУДИНОВ  И  ЕМИ ОТ "ВЪВЕДЕНИЕ В ТЯХНАТА КАРТИНА" ОТ М. МИНКОВ, С РЕЖИСЬОР СТАЙКО МУРДЖЕВ.

 

ЗА РОЛЯТА НА ЕМИ, АЛЕКСАНДРА ПЕЧЕЛИ НАГРАДА ЗА ЖЕНСКА РОЛЯ ОТ ТФ "НОВА БЪЛГАРСКА ДРАМА" ПРЕЗ 2021Г.

ai shte ti eba maikata wix.jpg
BURUNDANGA POSTER_edited.jpg
ПЛАКАТ.png
МУХИТЕ плакат финал финален.png

МОЖЕ ДА ГЛЕДАТЕ алЕКСАНДРА В...

какво Е ЗА ТЕБ ТЕАТЪРЪТ?

_C2A3405_edited_edited.jpg

"ТЕАТЪРЪТ Е МЯСТО, КЪДЕТО МОГА ДА БЪДА ИСТИНСКА, СВОБОДНА И МОГЪЩА. МЯСТО, КЪДЕТО СЕ СЪНУВА НАЯВЕ. ПОНЯКОГА Е МЯСТО, КЪДЕТО МОГАТ ДА ТИ ИЗВАДЯТ ДУШАТА И ДА ТИ СКЪСАТ НЕРВИТЕ…"

АЛЕКСАНДРА.png

ОПОЗНАЙ АЛЕКС ОЩЕ МАЛКО...

bottom of page