top of page
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Spotify

АЛЕКСАНДРА
МИХАЙЛОВА

АКТРИСА

ai shte ti eba maikata wix.jpg
LOCATION.png

МЕСТОЖИВЕЕНЕ

СОФИЯ

ШУМЕН

KALENDAR.png

ВЪЗРАСТ

42 ГОДИНИ

LINIQ.png
TENISKA.png

РЪСТ

РАЗМЕР

172 СМ.

M

ai shte ti eba maikata wix.jpg
_C2A3417.png

АЛЕКСАНДРА МИХАЙЛОВА Е АКТРИСА В ДКТ "ВАСИЛ ДРУМЕВ", ГР. ШУМЕН ОТ 2007Г.            ЗАПОЧВА ДА СЕ ЗАНИМАВА С АКТЬОРСКО МАЙСТОРСТВО ПРЕЗ 1999Г., КАТО ЧАСТ ОТ ТЕАТРАЛНА СТУДИЯ "ИГРА" В ДОМ НА КУЛТУРАТА "СРЕДЕЦ"- ГР. СОФИЯ.

 

ПОД РЕЖИСУРАТА НА ПЕТЪР ВЪРБАНОВ, ТЯ ИГРАЕ БИАНКА В "ХОРА С КУФАРИ" ОТ Х. ЛЕВИН, "Г-ЖА ПИЙЧЪМ" В "ОПЕРА ЗА ТРИ ГРОША" ОТ Б. БРЕХТ И ХАНА В "КУХНЯТА" ОТ А.УЕСКЪР.

 

ПРЕЗ 2003Г. ЗАМИНАВА ЗА ПЛОВДИВ. ТАМ СТАВА ЧАСТ ОТ ПЪРВИЯ ВИПУСК ПО АКТЬОРСТВО ЗА ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР КЪМ ПУ "ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ". КЛАСЪТ СЕ ДИПЛОМИРА С ХУДОЖЕСТВЕН РЪКОВОДИТЕЛ ПРОФ. ЕЛИСАВЕТА СОТИРОВА И АСИСТЕНТ ТОДОР ДИМИТРОВ. ТОЙ Е РЕЖИСЬОР И НА ДВАТА ДИПЛОМНИ СПЕКТАКЪЛА - "ВИШНЕВА ГРАДИНА" ОТ А.П.ЧЕХОВ, КЪДЕТО АЛЕКСАНДРА ИГРАЕ ЛЮБОВ АНДРЕЕВНА РАНЕВСКАЯ И "ДОБРОТО НА СТРАНАТА НИ" ОТ Т. УЪРТЪНБЕЙКЪР, КЪДЕТО ВЛИЗА В РОЛИТЕ НА МЕРИ БРЕНЪМ И КАПИТАН ДЕЙВИД КОЛИНС.

 

МЕЖДУ 2008Г. И 2017Г., ВЕЧЕ КАТО ПРОФЕСИОНАЛНА АКТРИСА, ТЯ УЧАСТВА В ПРОЕКТИТЕ НА ШЕКСПИРОВА ШКОЛА "ПЕТРОВДЕН". ТАМ ТЯ РАБОТИ С АНГЛИЙСКИЯ РЕЖИСЬОР РЕКС ДОЙЛ В СПЕКТАКЛИТЕ "ПЕРИКЪЛ"- В РОЛЯТА НА ТАИСА, "КАКТО ВИ ХАРЕСВА", В РОЛЯТА НА РОЗАЛИНДА, В "БУРЯТА", КЪДЕТО РОЛЯТА НА  МАГЬОСНИКА ПРОСПЕРО Е АДАПТИРАНА ЗА НЕЯ И ПРЕВЪРНАТА В ПРОСПЕРА И МНОГО, МНОГО ДРУГИ.

 

ПРЕЗ 2012Г. ЗАВЪРШВА МАГИСТЪРСКА ПРОГРАМА АКТЬОРСКО МАЙСТОРСТВО ЗА ТЕАТЪР И КИНО С ХУДОЖЕСТВЕН РЪКОВОДИТЕЛ ПРОФ. ПЛАМЕН МАРКОВ В НАТФИЗ "КРЪСТЬО САРАФОВ". АЛЕКСАНДРА СЕ ДИПЛОМИРА С РОЛИТЕ НА ЛУСИ В "ЗАБОЛЯВАНЕТО МЛАДОСТ"ОТ Ф.БРУКНЕР С РЕЖИСЬОР ПЛАМЕН МАРКОВ (КОПРОДУКЦИЯ С ДТ "СТ. КИРОВ"-ГР.СЛИВЕН) И НА ЛИЗ В "ИЛЮЗИЯТА" ОТ П.КОРНЕЙ С РЕЖИСЬОР МАРГАРИТА МЛАДЕНОВА (КОПРОДУКЦИЯ С ДТ "Н.О.МАСАЛИТИНОВ" - ГР.ПЛОВДИВ.

 

БЛАГОДАРЕНИЕ НА ПРОГРАМАТА ТЯ ДЕБЮТИРА И С ДВЕ ФИЛМОВИ РОЛИ - РАЧЕТО В "КРАЯТ НА ВЪЖЕТО" С РЕЖИСЬОР ДОЧО БОДЖАКОВ И ЛЕЛЯ КАТЯ В "БОЛЕРО" С РЕЖИСЬОР СВЕТОСЛАВ ОВЧАРОВ.       ЗА 15 ГОДИНИ В ШУМЕНСКИЯ ТЕАТЪР ТЯ Е ИЗИГРАЛА ДЕСЕТКИ РОЛИ, СРЕД КОИТО: ЖЕНА А В "КУЦУЛАН ИЛИ ВЪЛЧА БОГОРОДИЦА" ОТ КОНСТАНТИН ИЛИЕВ С РЕЖИСЬОР ВАЛЕРИЙ ПЪРЛИКОВ; МАМАН В "КАФЕТО ВИ Г-Н МИНИСТЪР" ОТ Х. ГАРБЕА С РЕЖИСЬОР ЛУЧИАН САБАДОС, СТУДЕНТКАТА В "ПЯСЪЧЕН ПЪЗЕЛ" ОТ ЯНА ДОБРЕВА С РЕЖИСЬОР СЪБИ СЪБЕВ И МНОГО ДРУГИ. ЕДНИ ОТ ПОСЛЕДНИТЕ Ѝ РОЛИ В ТЕАТЪРА СА МАРИА В "МИХАЛ МИШКОЕД" ОТ С. ДОБРОПЛОДНИ С РЕЖИСЬОР СЪБИ СЪБЕВ, ИНЕС ОТ "ЖИВОТ В ТРИ ВЕРСИИ" ОТ ЯСМИНА РЕЗА С РЕЖИСЬОР МАРГАРИТА МАЧЕВА, КСАНТИПА ОТ "ПОСЛЕДНАТА НОЩ НА СОКРАТ" ОТ СТ. ЦАНЕВ С РЕЖИСЬОР ЕВГЕНИ БУДИНОВ  И  ЕМИ ОТ "ВЪВЕДЕНИЕ В ТЯХНАТА КАРТИНА" ОТ М. МИНКОВ, С РЕЖИСЬОР СТАЙКО МУРДЖЕВ.

 

ЗА РОЛЯТА НА ЕМИ, АЛЕКСАНДРА ПЕЧЕЛИ НАГРАДА ЗА ЖЕНСКА РОЛЯ ОТ ТФ "НОВА БЪЛГАРСКА ДРАМА" ПРЕЗ 2021Г.

ai shte ti eba maikata wix.jpg
ai shte ti eba maikata wix.jpg
BURUNDANGA POSTER_edited.jpg
ПЛАКАТ.png
МУХИТЕ плакат финал финален.png

МОЖЕ ДА ГЛЕДАТЕ алЕКСАНДРА В...

ai shte ti eba maikata wix.jpg

какво Е ЗА ТЕБ ТЕАТЪРЪТ?

ai shte ti eba maikata wix.jpg
_C2A3405_edited_edited.jpg

"ТЕАТЪРЪТ Е МЯСТО, КЪДЕТО МОГА ДА БЪДА ИСТИНСКА, СВОБОДНА И МОГЪЩА. МЯСТО, КЪДЕТО СЕ СЪНУВА НАЯВЕ. ПОНЯКОГА Е МЯСТО, КЪДЕТО МОГАТ ДА ТИ ИЗВАДЯТ ДУШАТА И ДА ТИ СКЪСАТ НЕРВИТЕ…"

АЛЕКСАНДРА.png
ai shte ti eba maikata wix.jpg

ОПОЗНАЙ АЛЕКС ОЩЕ МАЛКО...

bottom of page